Спорт

Гришо е неудържим, мина и през Джонсън за полуфинала в Синсинати

Григор Димитров продължава победния си ход в Синсинати и съкруши съпротивата на Стийв Джонсън със 7-6(8) 6-2 на Western&Southern Open, съобщава TennisKafe.com.

По този начин хасковлията се класира на Мастърс полуфинал за първи път от турнира в Торонто 2014.

Джонсън се оформи като неудобен за Димитров съперник през последната година, а и българинът не потегли достатъчно концентрирано и след две грешки край мрежата бе изправен пред брейкбол още във второто си подаване. Най-добрият ни тенисист обаче се бори в дълга размяна от основната линия и дочака грешка от форхенд на съперника.

Статистиките показваха по-добри проценти на първи сервис за американеца, но по-малко непредизвикани грешки от ракетата на Димитров при равен брой уинъри – по 11. По-важното обаче беше, че увереността на победител, вече течеше във вените на Григор. Хасковлията се движеше прекрасно след почивката и използва пълния си арсенал срещу Джонсън. Резултатът – брейкбол още в първото подаване на американеца.

Следващият съперник на първата ни ракета ще се реши от двубоя между Марин Чилич или Борна Чорич.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button