Двойна изложба „Памет и Класика“ откриват за празника на Димитровград

Любопитно

Двойна изложба „Памет и Класика“ ще бъде открита на 30 август от 17:30 часа в зали 1 и 2 на димитровградската Художествена галерия „Петко Чурчулиев“, съобщават от културната институция. Експозицията е в рамките на празничната програма на Димитровград.

Изложбата включва рисунки и живописни платна от колекцията на галерията в Казанлък на изключителния български и европейски художник от началота на ХХ век – Иван Милев. В Зала №1 на галерията „най-българският художник“ ще докосне гражданите и гостите на града със своето сакрално изкуство в един фантастичен свят, изпълнен с чудесата на жизнелюбието, човеклюбието и благородствота на духа.

Като продължение на събитието в Зала №2 ще бъде открита фотографска изложба на уникалната българска актриса Катя Паскалева. Изложбата е съпътствана от прожекция на филма „Последната роля” и книгата „Жените в мен“ за живота и творческия път на актрисата с автор журналистът Георги Тошев, който лично ще открие събитието. Изложбата от снимки, филмова лента и текстове за легендарната героиня от „Козия рог“ ще развълнува не само почитателите на театралното и филмово изкуство, но и всички, които искат да помнят.

Към 12-те фотоса от колекцията на НДК-София ще бъдат допълнени и 10-те лични рисунки на актрисата, любезно предоставени от Фондация „Катя Паскалева“.

Изложбата ще бъде открита за посещения до началото на октомври.

Изложба

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.