Любопитно

Двойна изложба „Памет и Класика“ откриват за празника на Димитровград

Двойна изложба „Памет и Класика“ ще бъде открита на 30 август от 17:30 часа в зали 1 и 2 на димитровградската Художествена галерия „Петко Чурчулиев“, съобщават от културната институция. Експозицията е в рамките на празничната програма на Димитровград.

Изложбата включва рисунки и живописни платна от колекцията на галерията в Казанлък на изключителния български и европейски художник от началота на ХХ век – Иван Милев. В Зала №1 на галерията „най-българският художник“ ще докосне гражданите и гостите на града със своето сакрално изкуство в един фантастичен свят, изпълнен с чудесата на жизнелюбието, човеклюбието и благородствота на духа.

Като продължение на събитието в Зала №2 ще бъде открита фотографска изложба на уникалната българска актриса Катя Паскалева. Изложбата е съпътствана от прожекция на филма „Последната роля” и книгата „Жените в мен“ за живота и творческия път на актрисата с автор журналистът Георги Тошев, който лично ще открие събитието. Изложбата от снимки, филмова лента и текстове за легендарната героиня от „Козия рог“ ще развълнува не само почитателите на театралното и филмово изкуство, но и всички, които искат да помнят.

Към 12-те фотоса от колекцията на НДК-София ще бъдат допълнени и 10-те лични рисунки на актрисата, любезно предоставени от Фондация „Катя Паскалева“.

Изложбата ще бъде открита за посещения до началото на октомври.

Изложба

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button