Любопитно

Втори международен рок фестивал правят в Свиленград

Рок фест в Свиленград ще зарадва отново феновете на твърдата музика на 26 и 27 август, съобщават от пресслужбата на кметството.

За втора година община Свиленград и местната група „Border land” организират лятното музикално събитие със съдействието на местни фирми спонсори. Откриването на феста е на 26 август от 19 часа в парк „Младежки”. Входът е свободен, осигурени са места за публиката и заведения за храна и напитки. Събитието е с международно участие. В парка край река Марица ще се представят шест групи от България, една група от съседна Гърция и една от Сърбия. В българските състави има засилено дамско присъствие.

В петък откриването е с група „MIxedUp” – нов проект създаден от група приятели, отличават се с интересен женски вокал. След тях са инициаторите и съорганизатори на феста – „Border land” от Свиленград. Трети в програмата са „SEVI” – отново със силен женски вокал и оригинална авторска музика. В края на първата вечер на сцената ще се качат „SHEKY”. Групата изпълнява авторски рок и кавъри на класическите рок групи.

Хедлайнер в програмата на втората вечер е група – „W.A.N.T.E.D”, която идва от Солун, Гърция. Музикантите изпълняват хард рок парчета, свирили са на най-големите сцени в Гърция. Група „Glock” е нов проект от 2015 г. В нея взимат участие познати лица от българската рок сцена.

Сръбската група „Alogia” е създадена през 2000 г. от братята Бранкович, стилът й е хард рок и прогресив метъл. Известна е с изпълнението на песни на „Iron Maiden“. Пловдивската симфоник метъл група „Enthronement” ще заинтригува феновете с оригинално звучене.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button