Вече подреждат стаите за първолаците от „Рилски“ в Механото

Хасково

Класните стаи за първолаците на хасковското ОУ „Св. Иван Рилски“, които от 15 септември ще започнат училище в ПГМЕТ „Стойчо и Кица Марчеви“ вече се подреждат.

Няколко от кабинетите на първия етаж вече са оборудвани с чинове, сметала, като предстои да бъдат и украсени.

Haskovo.info припомня, че „Рилски“ традиционно записва най-много деца в първи клас, като тази година имат 168 в 7 паралелки. Както писахме на 4 април за ден се записаха 110 първокласници. В своеобразната класация втори са ОУ „Христо Смирненски“ – 121 първолаци в 5 паралелки.

Миналата година първокласниците бяха около 1200, като се очаква да бъдат дори по-малко. В Регионалното управление на образованието, както вече се казва Регионалния инспекторат по образованието, още нямат точна справка за първолаците, която ще стане ясна на 15 септември.

Ремонт

Както писахме заради основния ремонт в „Рилски“ учениците до 4 клас ще учат в 21 стаи в Механото, които ще са готови до 1 септември, а от 5 до 7 клас ще са в ПМГ „Боян петканчин“, където стаите са готови. Заради ремонт пък малките ученици от ОУ „Шандор Петьофи“ ще са в ПГДС „Цар Иван Асен втори“, а по-големите в ГПЧЕ „Асен Златаров“, където също текат приготовления.

Обществената поръчка за ремонта на училищата и детските градина в Хасково трябва да бъде отворена в петък. Тя закъсня с 17 дни, заради техническа грешка в документацията.

7 коментара

  • Ей, некадърници от Рилски и общината – защо дрямахте цяла година и чак сега правите обеществени поръчки. От кога се знае за този“ВЕЛИК“ ремонт – ама нали трябва да си тръснете задните части, че да свършите нещо. Вече от година лъжете с празни обещания – ако изобщо този ремонт започне, няма да свърши в близките години. Местете си децата по други училища, докато е време, родители! Нека лъжите и безхаберието не остават ненаказани!

  • Местете си децата в други училища, само това е спасението от безхаберието на общината

    • Извинявай, Стайко! В училище ОУ“Св. Иван Рилски“ са едни от най-компетентните учителки и учители в цяло Хасково, като говорим за основно образование. Не мисля, че в ОУ“ Христо Смирненски“ ще научат децата на нещо повече от това как да мамят на състезания, олимпиади и прочие. За другите училища дори няма и да споменавам дума. Приятен ден!

  • Брех, колко компетенти хора се намериха да коментират… Не е ли по-важно децата да се учат добре, а не в коя сграда ще са?? Правят се подобрения за удобството на децата ни, но все има някоя дребна злобна душица, която ще намери кусури във всичко… Никога няма да се оправят нещата така, драги!

    • Здраве, Мира! Подкрепям мнението ти. Те правят подобрение за добро на нашите деца, а не за някой друг. Все пак се радвам, че има такива родители като теб, които имат акъл.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.