8390 в Хасковско с хранителна помощ от БЧК през септември

Хасково

8390 нуждаещи се от Хасковска област ще получат през септември хранителни продукти, съобщават от БЧК.

Това е втори транш по Оперативна програма за храни или основно материално подпомагане – Фонд за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица – предоставяне на индивидуални пакети хранителни продукти“ 2015 г.

Програмата ще стартира поетапно в цялата област. Периодът на раздаване на хранителните продукти ще бъде от 1 до 30 септември.

В Хасково раздаването на хранителните продукти ще започне от 7 септември и ще продължи до края на месеца в два пункта: кв. „Орфей“ – ул. „Пловдивска” 3, Автошколата и кв. „Република“ – ул. „Единство” 1, Здравния център.

Всяки, включен в списъците на Регионална дирекция „Социално подпомагане” ще получи: една кутия грах, кутия гювеч, литър нектар, 3 кутии месна консерва и толкова рибна консерва, 3 пакета зрял фасул, кофичка пчелен мед, 2 кутии локум, бисквити – 2 кутии и толкова вафли, 4 пакета ориз, един пакет булгур, 2 кутии лютеница и една с доматено пюре.

Право на помощта имат тези, получили целеви помощи за отопление през предходен отоплителен сезон 2014 г. – 2015 г., подпомагани по реда на Наредба № РД-07-5 от 2008 г., както и инцидентно пострадали от бедствия и аварии при форсмажорни обстоятелства.

Хранителните продукти ще получат само хората, включени в първия транш, тоест тези получили продукти през януари.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.