Данъчните звънят на 833 хасковски с 616 000 лв. борчове

Хасково

833 жители на Хасковска област все още не са платили данъка върху доходите по данъчните си декларации, подадени до края на тазгодишната данъчна кампания, която приключи на 3 май, съобщават от пресслужбата на хасковския офис на НАП.

Всички тези граждани сега получават последно предупреждение по телефона от колцентъра на НАП и срок за внасяне на парите от две седмици. Ако след напомнянето не постъпи плащане, инспекторите на НАП ще пристъпят към запор на заплати или на имущество за събирането на дължимите данъци по принудителен път, допълват от офиса на Агенцията за приходи в Хасково.

Общо 21 000 физически лица в страната закъсняват с плащането на деклариран от тях данък върху доходите, който се изчислява на 17 млн. лв. заедно с изтеклите лихви. Задълженията на хасковлии са в размер на 616 000 лв.

Обичайната практика на НАП при закъснение на плащането на подоходния данък е да уведоми длъжника чрез напомнително електронно съобщение и чрез звеното за събиране на задължения в колцентъра си. Ако в договорения срок не постъпи очакваното плащане, случаят се предава на публичен изпълнител, който започва принудително изпълнение.

В процеса на принудително събиране публичният изпълнител на НАП може да запорира заплатата или друго имущество на длъжника, а при продължаващо неплащане това имущество може да бъде обявено на публична продан.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

loading...