Хасково

Данъчните звънят на 833 хасковски с 616 000 лв. борчове

833 жители на Хасковска област все още не са платили данъка върху доходите по данъчните си декларации, подадени до края на тазгодишната данъчна кампания, която приключи на 3 май, съобщават от пресслужбата на хасковския офис на НАП.

Всички тези граждани сега получават последно предупреждение по телефона от колцентъра на НАП и срок за внасяне на парите от две седмици. Ако след напомнянето не постъпи плащане, инспекторите на НАП ще пристъпят към запор на заплати или на имущество за събирането на дължимите данъци по принудителен път, допълват от офиса на Агенцията за приходи в Хасково.

Общо 21 000 физически лица в страната закъсняват с плащането на деклариран от тях данък върху доходите, който се изчислява на 17 млн. лв. заедно с изтеклите лихви. Задълженията на хасковлии са в размер на 616 000 лв.

Обичайната практика на НАП при закъснение на плащането на подоходния данък е да уведоми длъжника чрез напомнително електронно съобщение и чрез звеното за събиране на задължения в колцентъра си. Ако в договорения срок не постъпи очакваното плащане, случаят се предава на публичен изпълнител, който започва принудително изпълнение.

В процеса на принудително събиране публичният изпълнител на НАП може да запорира заплатата или друго имущество на длъжника, а при продължаващо неплащане това имущество може да бъде обявено на публична продан.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button