Регион

Самодеен театър се бори за Златна камила

Читалището в Свиленград Свиленградският самодеен театър към Читалище „Просвета“ ще участва на Международния фестивал на любителските комедийни театри, който ще се проведе от 7 до 13 май в Тополовград. Местните актьорите ще се представят с пиесата „Зелена шумка“, информираха от културната институция. 

Международният фестивал за любители се организира от Министерството на културата, община Тополовград и тамошното читалище „Св. св. Кирил и Методий“. Очаква се с комедийни пиеси да се представят 21 актьорски състави от България, Гърция, Турция, Македония, Сърбия, Русия и Франция, които са избрани след предварителен подбор от специалисти и режисьори от Министерство на културата.

Фестивалът е с конкурсен характер. Победителят ще получи голямата награда на фестивала – Златната камила. На единия от съставите ще бъде връчена и специалната награда на Министерството на културата. Награди ще има и в категориите за главна мъжка и женска роля, както и за най-добрите поддържащи женски и мъжки изпълнения.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button