Хасково

Всички училища под видеонаблюдение от МОН за матурите в понеделник

Всички училища в Хасковска област, в които в понеделник ще се проведе поправителната матура по български език и литература ще са под видеонаблюдение от МОН и Регионалното управление на образованието, съобщи за Haskovo.info началникът на РУО Иван Панайотов.

За поправката по български са допуснати 306 абитуриенти, които ще работят в 9 училища. 114 ще са в хасковската ФСГ „Атанас Буров“.

На следващия ден в 11 училища в региона ще се проведе поправката по втората матура по избираем предмет. Както Haskovo.info писа тук 140 младежи заявиха биологията, а на второ място е географията – 85. Тези два предмета бяха най-желани и на редовната матура през май. 21 са заявили история, философия – 12, английски език – 10, математика – двама и един ще работи по испански.

Абитуриентка от Харманли пък се е записала за трета пожелателна матура по география.
Новост сега е, че матурите ще са на модули, като тази по български например ще е от три и след първия, който е тест, ще може да се излиза до тоалетна. След всеки модул младежите предават работите си, които се запечатват.

Във всички общини на Хасковска област ще има поправителни матури с изключение на Минерални бани и Любимец.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button