Регион

Откриха обновените с 1 млн. лв. библиотека и музей в Димитровград

Обновените градска библиотека „Пеньо Пенев“, Исторически музей и лятната читалня в Димитровград бяха официално открити днес.

Лентата прерязаха кметът Иво Димов и директорите на двете културни институции Елена Георгиева и Петко Каневски и на общинското предприятие „Детски и мледжки център“ Радка Тодорова.

Около един милион лева са вложени в основния ремонт на сградите и вътрешните помещения по проекта за съхраняване културната идентичност на Димитровград. 700 000 лв. са безвъзмездна финансова помощ от т. нар. норвежки фонд, а около 300 000 лв. са от общината.

Димов сподели, че е доволен от крайния резултат и извършеното цялостно саниране на сграда, която вече е и по-достъпна за посетителите.

Сградата е с ремонтиран покрив, нова дограма, с обновен интериор, има асансьор до библиотеката, музея и детския център. Асансьорът ще заработи след края на профилактиката му.

След ремонта сградата е газифицирана, като предстои да се помисли единствено за отоплението на Младежкия център.

Откриване

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button