Хасково

Абитуриентки не спират да мечтаят и на поправката по биология, 55 не се явиха

204 младежи се явиха на втората поправителна матура по избираем предмет в Хасковска област, съобщиха за Haskovo.info от Регионалното управление на образованието. Те работят по общо 7 предмета, като не се явиха 55 човека.

В Хасково матурата се провежда в ПГЛП „Райна Княгиня“ и ПГТ „Александър Паскалев“. Тук на поправката по биология бе абитуриентка от ПГДС „Цар Иван Асен втори“ с татус на дясната ръка Never stop dreaming… Момичето сподели, че на редовните държавни зрелостни изпити успешно си е взело българския, но не е успяло с географията.

Матура

Кристина Димитрова пък се явява по английски. Момичето е от Гълъбово, но е завършило ПГТ и сега също се надява да взема последната си матура и да си получи дипломата. Кристина вече второ лято работи на морето.

В ПГЛП по география се явиха 30 от 42 допуснати, а по английски петима от седем. В ПГТ най-много са по биология, където работят 56 младежи от общо 78 допуснати.

Днес втора поправителна матура се провежда в 11 училища в региона, които са под видеонаблюдение от МОН.

Haskovo.info припомня, че вчера бе поправката по българския, на която в Димитровград бе хванат един преписвач и работата му е анулирана.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button