Хасково

Обвиниха рецидивист в грабеж и изнасилване на възрастна жена в Болярово

Хасковската окръжна прокуратура внесе в съда обвинителен акт спрямо 45-годишния Димо Деянов, за това, че при условията на опасен рецидив е извършил грабеж и изнасилване на 74-годишна жена в хасковския квартал „Болярово“, съобщават от държавното обвинение.

Haskovo.info припомня, че Деянов е осъждан 22 пъти за отнемане на автомобил, шофиране пиян, използване на контролни знаци, издадени за друга кола, кражби.

На 14 януари 2016 г. Деянов се срещнал с двама свои приятели и им предложил да отидат до нива край Хасково, където имало изоставени кабели, за да ги извадят и продадат. След като приключили с изтеглянето и насичането на кабелите, решили да продължат с обработката им по-късно, защото били уморени. Натоварили парчетата на автомобил и ги откарали близо до къща в Хасково, където живеела 74-годишна жена, майка на техен познат.

Димо купил бутилка водка, която изпили. Няколко часа по-късно те запалили огън, близо до къщата, и започнали да отделят металната обшивка на кабелите. По това време възрастната жена, пенсионер по болест, започнала да им се кара да напуснат двора и да не горят дървата, които били събрала, но те не й обърнали внимание. Натоварили кабелите в автомобил и тръгнали да ги продадат.

Деянов останал да събере отпадъците, след което влязъл в стаята, където била жената. Той започнал да я удря по главата и тялото и я изнасилил, жената викала за помощ, молела да я остави и опитвала да се съпротивлява.

Като приключил със сексуалните действия, обвиняемият облякъл дрехите си и поискал от пострадалата да му даде пари. Тя казала, че няма, а той продължил да й нанася удари с ръце по главата. Намерил чантата й, от която взел 150 лв. от пенсията, която получила два дни по-рано, и си тръгнал. На другия ден е бил подаден сигнал в полицията.

По делото са били назначени експертизи, разпитани свидетели и др. Деянов е задържан под стража и се намира в затвора в Стара Загора.

Предстои Хасковският окръжен съд да насрочи първо заседание по делото.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button