Регион

Сготвиха 500 кг. юнашка лютеница, димитровградчани я пълнят в хляб

Близо 500 кг. юнашка лютеница сготвиха днес в димитровградския парк „Марица“, където се провежда панаира за празника на града.

В приготовлението на вкусното българско ястие се включи и кметът Иво Димов. Градоначалникът пристигна в парка следобед и заедно с майстор Ангел добвиха всички подправки. После двамата яко се захванаха да бъркат да не загори най-големия юнашки тиган в страната.

Лютеница

По-късно апетитната продукция бе раздадена на димитровградчани в 1300 чаши. Жителите и госитите на града успяха да опитат от два вида лютеница – традиционна сладка и лютива, чието има бе „Юнашка целувка“.

За приготвянето й бяха нужни близо 8 часа и огромно количество продукти 250 кг. домати, 200 кг. печени чушки, 40 кг. моркови, 60 кг. патладжан, 20 кг. доматено пюре и 50 връзки магданоз.

На раздаването на вкусотията бяха Димов и неговият заместник Светослав Стойков, които също опитаха лютеницата. Имаше и младежи, които пълнеха цели хлябове с апетитката.

Инициативата е продължение от миналата година, когато същите майстори приготвиха в „Големият тиган“ юнашки кебап на пл. „България“ в града.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
31.08.2016 15:26 15:26

Браво Иво,браво Димов,бъркай и не мъркай…

Анонимен каза:
Анонимен каза:
31.08.2016 22:01 22:01

Браво на Иво, браво и на Димов, бъркайте и не мрънкайте

Back to top button