Модерна система от 12 камери лови джигитите в Димитровград

Регион

Модерна система за видеонаблюдение от 12 камери е монтирана по възловите булеварди на Димитровград, сната ясно на пресконференция в общината.

Кметът Иво Димов, директорът на областната дирекция на полицията комисар Ангел Цанков и началникът на РУП-Димитровград старши инспектор Ангел Дулев презентираха системата, която е изградена с 30 000 лв. от общинския бюджет.

Камерите са със съвременен софтуер, защитени от евентуални хакерски атаки, снимат и през нощта, като могат да търсят и зададена част от регистрационен номер на автомобил. Оборудвани са с UPS, базата данни се съхранява един месец. От полицията заявиха, че камерите ще помогнат за разкриването на нарушения и престъпления, като Цанков похвали общината за тяхното монтиране.

В следващия общински бюджет ще бъдат заделени още 30 000 лв. за надграждане на софтуера.

Камерите вече снимат по всички платна на ул. „Хасковска, кръстовището при бившето УСМ, старият мост на река Марица, до бензиностанция „Петрол“, жп прелеза до „Неохим“, кръстовището на ул. „Илинден“, жп надлеза до Водната кула, бул. „Раковски“, входа на парк „Марица“ и път I-5, който минава покрай Димитровград.

Един коментар по “Модерна система от 12 камери лови джигитите в Димитровград

  • Хасково има 25,ама някой друг път де,не сега.Беливаноофф,Беливаноф вятър та вей на бял конь…

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.