Хасково

Вече приемат пациентите срещу пръстов отпечатък в МБАЛ-Хасково, чака се 15 минути

МБАЛ-Хаково вече въведе достъп с пръстов отпечатък. Приемането на пациентите по този начин започна още след полунощ, съобщи за Haskovo.info изпълнителният директор на болницата д-р Георги Гелов.

Както Haskovo.info писа хасковската болница купи 18 четци на биометрични данни за 240 лв. без ДДС всеки. Четец има във всяко отделение.

От болничните звена обясниха, че приемането на болни по новата система отнеме 10 – 15 минути. Гелов уточни, че ще е така докато пациентите бъдат вкарани в базата данни.

Хасковската болница е сред пилотните 20, като от 1 октомври се очаква всички болници да са с четци. Причината е, че многопрофилните болници приемат около 60% от болните в страната и така се използват да напълнят по бързо базата данни, която след това ще бъде използвана дори от джипитата и аптеките.

От болницата успокоиха, че устройството няма да сваля целия пръстов отпечатък, а само два сектора от него и така всеки пациент ще има уникален номер в обща база данни.

Вече премина и обучение на персонала в болницата за работа с новия четец.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Срам
Срам
01.09.2016 16:35 16:35

Щом може само с два сектора от пръста човек да бъде на 100% идентифициран, какво значение има дали се сваля целия отпечатък??? Това е грубо посегателство на личната свобода на хората!

Анонимен
Анонимен
02.09.2016 0:41 0:41

и кой го измисли това???

Истината
Истината
03.09.2016 6:48 6:48

Остана да ни сложат още и чипове, и тогава ще ни манипулира както си искат на 100%

Back to top button