Хасково

Забраняват шумните ромски сватби на национални и общински празници, отменят такса за такситата

Озвучаването с технически средства, вдигането на шум и опазването на обществения ред да е под по-строг контрол предлага с докладна за септемврийската сесия кметът Добри Беливанов.

Това става с добавянето на нови 3 точки към Наредбата за поддържане и опазване на обществения ред, чистотата и общественото имущество на територията на общината.

Досега не е посочено в какъв срок трябва да бъде подадено искането за музикално озвучаване, така че да има необходимото техническо време за издаването на разрешително от кмета.

Сега се предлага искането за издаване на разрешение за музикално озвучаване да се подава в срок 3 работни дни преди датата на събитието, разрешение за озвучаване с технически средства може да бъде издадено само за дните петък и събота и се забранява по време на национални празници на България, както и на общински празници.

Haskovo.info припомня, че проблемът с шумните ромски сватби периодично е повдиган от хасковлии, живеещи основно в кв. „Орфей“.

С друга своя докладна Беливанов предлага от Наредбата за местните такси и цени на услуги да се отмени месечната такса от 25 лв. за местостоянка на таксита. Причината е, че държавата въвежда Данък върху таксиметровия превоз на пътници, който влиза в сила от 1 януари 2017 г., който в Хасково ще е в размер на 460 лв. Отпадането на старата такса е заради допълнителните разходи за таксиметровите превозвачи.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button