Хасково

Награждаваният „Оттук започва България“ открива театралния сезон в Хасково

Награждаваният спектакъл „Оттук започва България“ на шуменския театър „Васил Друмев“ открива театралния сезон в Хасково на 16 септември.

На следващият ден ще го гледа пловдивската публика в рамките на Международния театрален фестивал „Сцена на кръстопът”.

Драматургията е изградена от документални текстове с поглед към миналото, към родовата ни идентичност, към съвременния патриотизъм и съжителството на различни етноси. Режисурата и композицията са на Неда Соколовска.

Спектакълът получи Първа награда за режисура, Първа награда за сценография и Първа награда за актьорско изпълнение на Националния театрален фестивал „Враца 2016” и Първа награда за цялостен спектакъл от Друмевите театрални празници – Нова българска драма 2016.

В него участват: Валентин Ченков, Димитър Атанасов, Мария Григорова, Милен Димитров, Стефани Лечева и Таня Алваджиева / Василия Дребова (гост).

На 21 септември пък е премиерата на „Оркестър Титаник“ от Христо Бойчев с участието на Красимир Митев, Емануил Костадинов, Петър Влайков, Пламен Петков, Станислава Николова, Иванка Шекерова.

„Откачена фамилия“ ще се играе на 27 септември.

При закупуване на билет за „Оркестър Титаник“ получавате правото да закупите билет за „Откачена фамилия“ на промоционална цена от 6 лв., уточняват от театър „Иван Димов“.

Детските представления са „Самохвалко“ – в ОДЗ 3 (15 септември) и ОДЗ 17 (16 септември), „Как се лекува лъвски страх“ в камерна зала на 18 септември.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button