Регион

Харманли се вдигна на протест, Борисов обеща лагера да е от затворен тип

Десетки жители на Харманли, заедно с привърженици на ВМРО се събраха на протест, за да изразят недоволството си срещу мигрантите от бежанския център в града, които нарушават реда и законите.

Протестът започна пред Културния дом, след което шествието под мотото „Срещу безобразията на мигрантите, незачитащи правилата и законите” се насочи към бежанския лагер.

Евродепутатът и заместник-председател на ВМРО-БНД Ангел Джамбазки заяви пред Нова телевизия, че протестиращите настояват лагерите да са закрити, а обитателите им върнати в Турция, защото хората тук не искат да се впишат в българското общество. Той призова държавата да завърши оградата по границата с Турция и да засили контрола, както и всички, които нямат основание да са в България, да бъдат екстрадирани.

Във Варна премиерът Бойко Борисов коментира, че протестът на хората е основателен и ще се положат грижи за тяхната сигурност. Министър-председателят беше категоричен, че общежитието ще се преустрои от отворен в затворен тип.

Haskovo.info припомня, че протестът бе организиран заради два инцидента в рамките на няколко дни, в които първо двама бежанци бяха намушкани с нож след сбиване, а след това над 800 се биха в лагера при което бе счупено стъклото на патрулка.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button