Хасково

Класно начало на празничната програма за Дните на Хасково

Истински празник за почитателите на класическата музика беше концертът тази вечер в Драматичния театър „Иван Димов“ от първия ден на празничната програма за Дните на Хасково.

Пред пълния с публика салон се представи познатият на хасковската публика цигулар виртуоз проф. Йосиф Радионов, неговата талантлива възпитаничка Йоана Каменарска, която заедно с пианистката Ирина Георгиева представляват висококаратно дуо по мнение на музикални критици.

Георгиева е с хасковски корен, но от дете не е свирила на тукашна сцена. Изключително надарената изпълнителка започва концертната си дейност едва на 10-годишна възраст. След Софийската консерватория завършва Музикалната академия в Базел с преподавателска, концертна и солистична диплома.

Концерт

Творческият й път е изпълнен с концерти в Швейцария, Италия, Франция, Англия, Мароко, Южна Америка, на Балканите, в Близкия изток. Българската пианистка Ирина Георгиева е изключително явление в музикалния свят, отбелязва списание „Musical Opinion Magazine”, Лондон.

Както Haskovo.info писа, Ирина Георгиева изнесе концерт и в зала “Музикферайн” във Виена, където свирят най-големите световни музиканти. На първия й компакт диск са записани творби от Сергей Рахманинов – една впечатляваща визитка на пианистката според швейцарското списание “Musik & Theater“. Вторият й албум – творби на Роберт Шуман и Морис Равел е записан в зала „Менделсон“ на концертния комплекс „Гевандхаус“ в Лайпциг.

Час преди концерта в театъра на сцената на пл. „Свобода“ с едночасова програма се представиха Духовият оркестър и мажоретният състав, които също заслужиха аплодисментите на публиката.

Програма за Дните на Хасково 2016 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button