Хасково

Хасково отбеляза тържествено Съединението, Божидар Димитров припомни фрапиращ факт

С тържествен ритуал и концерт на Фолклорен танцов ансамбъл „Златна Тракия“ Хасково отбеляза 131 г. от Съединението на България.

Венци и цветя пред паметника на Незнайния войн на пл. „Свобода“ под съпровода на Духовия оркестър положиха военнослужещи от хасковското военноформирование 52 740, представители на институтции, политически партии и граждани.

Празник

Слово за Съединението държаха кметът Добри Беливанов, областният управител Станислав Дечев и директорът на Националния исторически музей проф. Божидар Димитров.

Димитров припомни, че най-фрапиращото при Съединението е, че правителството, министри, директори и всички останали служители в Източна Румелия се отказват доброволно от постовете си без да имат гаранции, че ще получат такива след това. Политическият елит е направил тази жертва в името на обединението на България.

Празник

„Друг такъв акт няма в нашата и световна история. Това е пример за съвременните български политици. Дай Боже. Да живее България!“, завърши словото си професорът.

Програма за Дните на Хасково 2016 г.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Тома
Тома
06.09.2016 15:45 15:45

Да не повярваш!

Back to top button