Регион

Шестима арестувани за големите пожари край Симеоновград и Харманли, изгоря Порше Кайен на 76-годишна

Трима са арестувани за големия пожар край Симеоновград, при който изгоряха и 150 декара орехи, съобщават от полицията.

Това са отговорникът на ореховия масив и двама работници.

49-годишният отговорник от Стара Загора и двамата му работници от Симеоновград на възраст 31 и 48 г. почиствали затревените площи в масива с храсторез.

Трима мъже са задържани за съпричастност към пожара край харманлийските села Рогозиново,

Доситиево и Коларово. Пламъците бяха обхванали лозови масиви и овощни насаждения, пасища и лесонепригодни площи. В гасенето освен 15-те екипа спасители бе включен и хеликоптер. При гасителни дейности пострада и кметът на Доситиево Митко Вълчев, откаран с 20% изгаряния в клиника в Пловдив. В хода на оперативно-издирвателните действия е установено, че двамата харманлийци на възраст 45 и 22 г. и 23-годишният симеоновградчанин са съпричастни към възникването на пожара.

Ползване на селскостопанска техника е причинила пожара в „Папастановата Бахча“ край Ивайловград. 39-годишен мъж е управявал трактор и при прехвърчане на искра при наличие на вятър се е разгорял пожара, обхващащ обширна територия от земеделски земи и горски площи. В гасеното са участвали 10 противопожарни автомобили, служители на „Горска компания” и доброволци.

Сигнал за горящ автомобил в село Крепост е подаден тази сутрин в 1:20 часа. Изгорял е Порше Кайен на 76-годишна жена от селото. Колата се е ползвала от 42-годишен димитровградчанин, живеещ в чужбина. Колата била паркирана пред дома на родителя му в селото. От пламъците, Поршето е изгоряло напълно.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button