Регион

Трима засадиха канабис в овощна градина, арестуваха и шофьор на БМВ с трева на Кенана

197 канабисови растения изкорениха криминалисти от Хасково, съобщават от полицията.

Те са открити в землището на стамболовското село Светослав, североизточно от пътя, свързващ селата Светослав и Пътниково, в бивша овощна градина.

Растенията с размери от 10 до 220 см са засадени в определен ред, разкопани, привързани към дървени колове и опънат маркуч за поливане от близкият микроязовир.

На място са задържани двама хасковлии на 37г и 38г и 43-годишен свиленградчанин, познат на органите на реда. Насажденията са изкоренени и иззети по образуваното досъдебно производство.

27-годишен хасковлия е в ареста за съхранение на дрога. Мъжът е спрян за проверка във вилна зона „Кенана” с лекия си автомобил БМВ. В ниша, намираща се в подлакътника между двете предни седалки, е открито прозрачно полиетиленово пликче със суха зелена листна маса във формата на топче с тегло около 1 грам, за което хасковлията заявява, че е марихуана.

На спрял на отбивка на околвръстен път в Димитровград межу кварталите „Изток“ и „Марийно“ Сеат е извършена полицейска проверка. В колата са били трима новозагорци и 22-годишен старозагорец. В дрехите на последния е открито пликче със зелена листна маса с тегло 0,44 грама, реагираща на марихуана.

Тютюн и цигари без бандерол иззеха при проверки полицаи от Хасково и Димитровград. 24,800 кг. нарязан тютюн са намерени при проверка на жилище в димитровградския квартал „Изток”. 6800 цигари са конфискувани от димитровградските полицаи от спрян за проверка лек автомобил Фолксваген, шофиран от 43-годишен жител на село Брод. Останалите 140 цигари без бандерол са открити от хасковските полицаи в хранителен магазин в село Брягово.

Домова кражба е станала от жилище на булевард „Освобождение” в Хасково. Неизвестно лице е проникнало в дома през незатворената му тераса и е откраднало газов пистолет с разрешително и около 15 грама златни накити. Досъдебно производство е заведено и за домова кражба станала в село Светлина. След натиск на входна врата е проникнато в къща и са откраднати 2000 английски лири и златни и сребърни накити.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button