Хасково

Ръчно изработени бижута, всевъзможни красоти на Чаршията в Хасково, занаяти и в библиотеката

Ръчно изработени бижута, сувенири, дърворезби, козметика на билкова основа, произведения на грънчарството са сред артикулите на откритата от днес Чершия на занаятите „Българско е!“ в центъра на Хасково.

Повечето от майсторите и търговците вече се настаниха в дървените къщички по алеята между общината и областна администрация и шатрите на пл. „Атлантически“.

Базар

Най-голям е интересът към уникалните бижута и произведенията на грънчарите. Продават се ръчно изработени чаши за чай с ветрило по 16 лв., пчелен мед на цени от 8 и 9 лв., както и красиви ръчно изработени кукли.

По обяд във фоайето на Регионална библиотека „Христо Смирненски“ бе открита изложбата „Занаятите в Хасково от края на 19 и началото на 20 век“. В официалното откриване участваха и заместник-областният управител Валентин Ангелов и заместник-кметът Милена Трендафилова.

Експозицията е дело на библиотеката и Държавния архив, и е подготвена по повод 8 септември – Ден на Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Донка Иванова Димитрова
Донка Иванова Димитрова
07.09.2016 20:29 20:29

Предполагам че е осигурено място за занаятчиите от града.Къде?

Back to top button