Регион

Канадски златотърсачи дариха 180 бона за здравна служба в Баните, турски инвеститор иска клиника

Изцяло реновирана здравна служба откри кметът на община Минерални бани Мюмюн Искендер.

Ремонтът е на обща стойност 240 000 лв., като 180 000 лв. от тях са дарение от канадската фирма, която сега прави проучване на златните залежи на територията на общината.

Останалата част от сумата за ремонт на здравната служба в размер на 60 000 лв. е от приходи на общината.

Аптеката започна да работи в началото на активния туристически сезон в Националния курорт Минерални бани, но днес беше открита официално.

С нейното откриване се реши един близо 20-годишен социален проблем за местното население и гостите на курорта. Досега всички те бяха принудени да ходят до Хасково, да се снабдят с лекарства. Това беше огромно затруднение най-вече за хронично болните, възрастните и трудно подвижни хора.

Дълги години кметът Мюмюн Искендер и общината се опитваха да привлекат фирма, която да подържа аптека на място. Предоставено беше изцяло ремонтирано помещение на символичен наем от 1 лев. „Освен аптеката, за която се боря още от началото на първия си мандат през 2011 г., тук имаме хубав зъболекарски кабинет с млад и талантлив зъболекар”, каза Искендер. Веднъж в седмицата жителите и гостите на община Минерални бани могат да си направят и лабораторни изследвания, което е една добра практика и придобивка.

„За първи път имам много сериозни забележки заради отклонения от цялостния проект, който сме изготвили. Давам срок от една седмица на строителната фирма за да поправи грешките си”, каза кметът. Той е категоричен, че компромиси с качеството в Минерални бани няма да бъдат допуснати.

След това заедно с председателя на Общинския съвет Мехмед Лятиф Искендер преряза лентата на реновираната Здравна служба.

На церемонията кметът съобщи, че има сериозен инвеститорски интерес за превръщането на сградата на бившия Оздравителен икономически техникум в модерна клиника. Идеята е в бъдещата лечебно заведение да идват професори от Турция, които са доказани специалисти в много области на медицината като кардиологията, кардиохирургията, онкологичните и съдовите заболявания. Потенциалните инвеститори също са от Турция.

Откриване

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button