Регион

Рекордните 1.6 млн. контрабандни цигари хванаха на „Капитан Андреево“

Митничарите на „Капитан Андреево“ задържаха през август 1 643 880 цигари и 238 кг. нарязан тютюн за пушене и ароматизиран тютюн за наргиле без акцизен бандерол, съобщават от Агенция „Митници“.

Количеството на задържаните акцизни стоки е най-голямото за този период през последните две години.

Контрабандните цигари и тютюна са открити при щателни митнически проверки на леки коли, автобуси и товарни автомобили, влизащи в страната от Турция. На нарушителите са съставени 174 акта по Закона за митниците за опит да бъдат пренесени акцизни стоки през държавната граница без знанието и разрешението на митническите органи. От 850 пътници, с разписки са иззети безакцизни цигари, закупени от Турция, тъй като акцизната стока е била над нормата за безмитен внос.

При един от случаите митничарите селектират за щателна проверка лек автомобил марка „Ауди А6″ с френска регистрация, влизащ в страната от Турция. Превозното средство, управлявано от турски гражданин, пътуващ сам, който е заявил че няма нищо за деклариране. При проверката се установява, че под предните и задните седалки, както и в кухината за резервната гума са укрити 560 кутии безакцизни цигари, които са задържани. Срещу шофьора на автомобила е съставен акт по Закона за митниците. За обезпечаване на евентуални вземания по съставения акт са задържани 400 евро и 450 турски лири.

При друг случай същото укритие, мястото на резервната гума, е използвано за нелегално пренасяне на 94 кг. ароматизиран тютюн за наргиле. Акцизната стока е открита при щателна митническа проверка на лек автомобил със сръбска регистрация, влизащ в страната от Турция. На нарушителя, сръбски гражданин, е съставен акт по Закона за митниците. За обезпечаване на евентуални вземания от нарушителя са иззети 3000 евро.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
10.09.2016 20:08 20:08

браво

Back to top button