Хасково

Представяне на фото туризма по Арда и празник на птиците в Хасково

Възможностите за превръщането на района на река Арда като световна дестинация за екологичен и фото туризъм бяха представени на дискусия от Фондация „По–диви Родопи “ и екипът на Българското дружество за защита на птиците в областна администрация.

Дискусията бе на тема „Опазването на лешоядите и възможностите за развитие на алтернативен туризъм в Източните Родопи“.

Птици

По време на форума бяха представени резултатите от работата по опазване по лешоядите и развитието на алтернативния туризъм в района през последните 20 г. Опитът си споделиха представители на община Маджарово и Съюза на ловците и риболовците.

Птици

Гости от WWF Гърция споделиха практики при опазването на лешоядите и развитието природния туризъм в съседната на България община Суфли. Там в село Дадя се намира и единствената колония на черен лешояд на Балканите. Селото отстои на 25 км. от България. Българската част на Източните Родопи е важна за съществуването на черния лешояд в Дадя, защото в района на Арда има подходящи места за намиране на храна от хищните птици.

Днешният форум е част от програмата на Международния ден на лешоядите.

След дискусията на площад „Свобода“ се проведе празник на Птиците с Българско дружество за защита на птиците.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Милчева
Милчева
09.09.2016 20:38 20:38

Всичко това е хубаво,нека да се развива туризма,природата около р.Арда е невероятна,но първо помислете за пътната инфраструктура до там,за това подобие на асфалт до Маджарово ни искат винетка,която не може да оправдае лунните кратери,едно пътуване до там е като влакче на ужасите и само се молиш колата ти да издържи

Back to top button