Хасково

Най-добрите пътни полицаи в акция в Хасково

Най-добрите пътни полицаи от страната гостуват днес в Хасково за участие в 24-тия национален конкурс „Пътен полицай на годината“.

Той се провежда ежегодно от 1992 г. Целта на престижната надпревара е да направи традиционна проверка на професионализма на пътните полицаи, на теоретичните им познания и практическите умения, свързани с ежедневните им служебни дейности.

В града са отборите от всички областни дирекции на МВР и СДВР, а от ОДМВР-Хасково като домакин и по регламент ще участват 2 отбора. Състезателната програма започва с проверка на познания от нормативната уредба, тест по оказване на долекарска помощ на пострадали при катастрофа и състезания по стрелба.

Официалното откриване на състезанието е от 10 часа на паркинга зад комплекс „21 век”. На него ще бъдат изградени авто и мотополигони, на които униформените полицаи ще демонстрират майсторските си умения на полицейски автомобили и мотоциклети.

Церемонията по награждаването на победителите ще е в 20:30 часа.

Организатори на конкурса са отдел „Пътна полиция” към ГДНП-МВР, СБА, БЧК, Община Хасково и ОДМВР Хасково.
Гости на събитието ще са представители на ръководството на МВР.

Състезанието е в рамките на Дните на Хасково, а празничната програма в събота започва в 9:30 часа с Отборен бридж турнир за купата на Хасково.

От 10 часа на пл. „Свобода“ ще се събира стара хартия, срещу която ще се подарява нова книга.

Малко след 16 часа на площада е и Фолклорният фестивал „Надпей ме! Надиграй ме!“

Програма за Дните на Хасково 2016 г.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button