Назначават медик за трениращите в спортните зали в Хасково

Хасково

Назначаването на специалист по спортна медицина, отговарящ за трениращите в спортните зали в Хасково, предлага с докладната за петъчната сесия на общинския съвет кметът Добри Беливанов.

За това е постъпило предложение от директора на общинското предприятие „Спорт и отдих“, с която се иска увеличаване числеността на персонала с една щатна бройка за спортно-медицинско лице.

Мотивите за това са, че тренировъчните занимания на всички възрастови групи, включително и на учениците от Спортното училище „Стефан Караджа“ се провеждат в спортните зали.

Също така е необходимо да се извършват задължителните предсъстезателни медицински прегледи и покриване на всички спортни състезания, които се провеждат в тях, се казва още в докладната.

Така предложението е щатовете в общинското предприятие да станат 17 с този на медика.

Предложението за медицинско лице към спортните зали идва месец след смъртта на боксьор в зала „Спартак“, който бе покосен от инфаркт след тренировка.

Един коментар по “Назначават медик за трениращите в спортните зали в Хасково

  • Преди години е имало спортен диспансер в зала Спартак , добре е да се възстанови , за да не се налага да се ходи до Пловдив за преглед или да се пишат фиктивни бележки от лични лекари!!!!!!!!!!!!!!!

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.