Хасково

Закрила на детето търси специалисти по кризисна интервенция за Хасковско

Държавната агенция за закрила на детето набира квалифицирани специалисти по кризисна интервенция за нуждите на няколко области, сред които и Хасково.

Процедурата по кризисна интервенция се прилага при възникване на критично събитие и ситуация, с пострадали или загинали лица, с тежки травми в резултат от насилие, терористични актове, природни бедствия, автомобилна катастрофа, при които има висок обществен интерес и публичност, обясняват експерти. Кризисната интервенция се осъществява от специално обучени специалисти – психолози, терапевти, психиатри, с подкрепата на предварително сформирани екипи на местно ниво с участието на отдел „Закрила на детето”, полицейски служител, общинска администрация, дежурен лекар, съдия, прокурор, училищен директор или класен ръководител на пострадало дете.

Кандидатите за групата за кризисна интервенция трябва да притежават: професионална квалификация по психология, психотерапия или психиатрия – минимум бакалавър, сертификат за преминато специализирано обучение или курс за кризисна интервенция.

Важно изисикване е да имат възможност и мотивация да участват при необходимост в групата за кризисна интервенция, насочена предимно към деца, семейства и професионалисти, работещи с деца.

Интервюто с допуснатите кандидати ще бъде в края на месеца, уточняват от ДАЗД.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button