Регион

Нови 3 млн. лв. инвестиции в Свиленград, правят хипермаркет и автогара

Започва изграждането на хипермаркет и нова автогара в Свиленград. Инвеститор е българска фирма.

След проведен конкурс фирмата плати на общината 635 000 лв. за закупуването на два общински терена в района на кв. „Простор”, до МБАЛ – Свиленград. В имотите тя се задължава да реализира инвестиции в размер на 2 400 000 лв.

В срок от 18 месеца инвеститорът трябва да изгради за своя сметка два обекта с обществена значимост – хипермаркет с минимална застроена площ от 2 000 кв. метра и автогара с минимална застроена площ от 150 кв. метра с прилежаща обслужваща площ не по-малко от 3 000 кв. метра.

Към обектите ще бъдат изградени подход откъм пътя, паркинг със 160 паркоместа, стоянка за таксиметрови автомобили и озеленена площ.

Хипермаркетът ще е за всички видове хранителни стоки, парфюмерия и артикули за бита. Автогарата ще бъде изградена и въведена в експлоатация съобразно законовите норми за обществен превоз на пътници и товари в България.

Допълнително изискване към инвеститора е за срок от 25 г. да не се променя предназначението на обектите, както и ежемесечен ангажимент за почистване на двора на болницата.

Строителството на новите придобивки за града стартира от средата на септември.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
никой
никой
15.09.2016 5:47 5:47

Ти да видиш,в Ивайловград какви инвестиции има…Само дето нямат вода през ден!

Back to top button