Хасково

Големите харчове за учениците продължават

Търговците на ученически пособия и учебници тепърва очакват вълната от клиенти с утрешния първи учебен ден.

Дотук обаче семействата вече похарчиха доста за дрехи, обувки и раници. Въпреки че на по-малките учебниците са им осигурени, родителите пак трябва да се бръкнат по едни 70 лв. за учебни тетрадки.

Ученици

Отделно се плаща и около 20 лв. за учебни пособия, където влизат тетрадки с облечки, моливи, химикали, боички, флумастри, линийки, пергели, триъгълници и други задължителни неща. На така наречения книжен базар в Хасково се продават много от тези неща, включително и китайски раници на цени от 9 до 29 лв.

Ученици

При гимназистите сметката набъбва повече, защото ако не могат да си намерят учебници на старо или от вече завършили, трябва да платят по около 80 лв. за нови. Отделно и униформите за училищата, където такива се изискват – още около 100 лв.

Ученици

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
14.09.2016 20:49 20:49

А сметките за таксита на учениците от Рилски кой ще ти добави към разходите. Или простаците от РУО и общината и тъпоглавата Ченгелова си мислят, че родителите трябва да работят залудо и да си хвърлят парите по превоз. Що не се си наместите акъла бе простаци – защо училището стои празно, пък децата нетирени на другия край на града. Да ви се връщат клетвите на всички родители! Бял ден да не видите – особено от РУО – те са виновни за този тъп сценарий!

Анонимен
Анонимен
15.09.2016 13:00 13:00
Отговор до  Анонимен

Може и пеша да се ходи…….

аха
аха
14.09.2016 21:18 21:18

Можеше учениците от Рилски да учат във Васил Левски, ама нали двете им директорки не се траят – нали за един пост на един конкурс се „бориха“. И сега онази амбициозната само гледа да злослови по адрес на Ченгелова! И да си вдига изкуствено рейтинга със клюки и слухове!

Фотограф
Фотограф
15.09.2016 11:10 11:10

Баш този миндил Радостина на първата снимка ли намерихте да снимате?

Back to top button