Хасково

Хасковско се включи в Европейските дни на наследството

В Арт-галерията в Свиленград днес представят новата книга на Пенка Чакалова – Генева „Сага за Чакаловия род” в присъствието на авторката.

Поредната книга на родственицата на капитан Петко войвода припомня трагизма на прогонването на българското население от Беломорска Тракия. С тази проява, организирана от Историческия музей в града започват “Европейските дни на наследството”, едно от най-важните събития в културния календар на Европа.

Община Хасково се включва в „Европейските дни” със свободен достъп до експозициите в Регионален исторически музей и Музеен център „Тракийско изкуство в Източните Родопи“ в Александрово. Очакват се посетители и на изложбите в галериите на Хасково и Регионалната библиотека.

Община Любимец организира посещения на ученици до исторически ценности като тракийското светилище „Глухите камъни“, паметника на загиналите в Балканската война на връх. Шейновец, 170-годишната църква „Св. Атанасий“ в с. Малко градище, където е било открито първото в района килийно училище.

Тополовград кани посетители да видят експозицията на Общинския исторически музей и културни ценности от национално значение на територията на общината. На европейската инициатива е посветен и предстоящият традиционен и фолклорен събор „Златна есен в Симеоновград“. Участие са заявили над 44 фолклорни групи, певци и свирачи.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button