Хасково

Учениците от 82 школа започнаха годината, три са в ремонт

Общо 82 училища в Хасковска област приеха днес децата си за новата учебна година. В три от училищата през годината се извършват или тепърва ще започнат големи ремонти.

Заради ремонт в ОУ „Христо Ботев“ в димитровградското село Крепост над 100 деца започнаха годината в ЕГ „Иван Богоров“ – Димитровград. Очакванията са тук ремонтът да завърши до 15 дни.
Тепърва предстоят основни ремонти в хасковските ОУ „Св. Иван Рилски“ и ОУ „Шандор Петьофи“. Както Haskovo.info писа децата от Рилски ще учат в ПГМЕТ „Стойчо и Кица Марчеви“ и ПМГ „Боян Петканчин“, а тези от „Шандор“ в ПГДС „Цар Иван Асен втори“ и ГПЧЕ „Асен Златаров“.
Ремонтите на хасковските училища и детски градини все още не са започнали, като днес се отвориха ценовите оферти на фирмите, участващи в обществената поръчка.

Рилски откри учебната година в Механото, Беливанов обеща ремонта да свърши за 10 м.

От хасковското ОУ „Св. Иван Рилски“ откриха тържествено новата учебна година в двора на ПГМЕТ „Стойчо и Кица Марчеви“.

Откриване
Причината за това е ремонтът, който предстои в Рилски. Подготвителните групи и децата от 1 до 4 клас ще учат в Механото, а тези от 5 до 7 клас в ПМГ „Боян Петканчин“.

Кметът Добри Беливанов участва в откриването учебната година. Пред препълнения двор с ученици и родители кметът обеща ремонта да приключи до 10 месеца и гарантира да се направи и невъзможното това да се случи. Преди това Беливанов откри и учебната година в ПГМЕТ, което е завършил.

Първолаците в Рилски са 166, а всички ученици са общо 935.

Янев и Делиева откриха годината в Езиковата с близо 900 гимназисти

Куп официални лица участваха в откриването на учебната година в хасковската ГПЧЕ „Асен Златаров“.

Откриване

Сред тях бяха областният управител Станислав Дечев, председателят на общинския съвет Таня Захариева, съветникът по образователните въпроси в Посолството на Кралство Испания в България Сесар Аха, началникът на Регионалното управление на образованието Иван Панайотов и изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции Стамен Янев.

Откриване
Приветствие към учениците отправихаха и новият директор на Езиковата Деян Янев, както и досегашният – Пенка Делиева.

Янев заяви, че се надява неговите амбиции да съвпаднат с целите на гимназистите. „Част от сърцето ми остава тук с вас“, сподели Делиева.

Откриване
От името на зрелостниците приветствие отправи Десислава Шопова, а от осмокласниците зад микрофона застана първата по успех в региона Ния Ванчева.

Гимназистите в Езиковата са общо 894, като паралелките с осмокласници са общо седем.

575 ученици започнаха годината в ПГДС „Цар Иван Асен втори“

Общо 575 ученици започнаха годината в хасковската ПГДС „Цар Иван Асен втори“.

Откриване

Новите са три паралелки след 8 клас и две след 9 клас.

Приветствие отправи новият директор на гимназията Невена Добрева.

Откриване
От името на 12-класниците учениците поздрави Димитър Митев.

Първата по успех сред 8-класниците Деря Юмер от 8 А клас пък отговори на поздрава от името на по-малките ученици.

С пита и мед посрещнаха учниците в Гиманизията по туризъм

С националния химн и химна на училището започна новата учебна година в хасковската Професионална гимназия по туризъм „Александър Паскалев“.

Откриване

По традиция директорът Пенка Георгиева приветства всички ученици и учители, като им пожела успешна и спокойна година, изпълнена с позитивизъм. Училището е получило поздравления от Тенерифе, където възпитаници на гимназията бяха на лятна практика. Там те са се представили отлично, подчерта Георгиева, затова са очаквани отново с нетърпение. „Това е признание за гимназията“, каза още Георгиева.

Гост на тържеството в Гимназията по туризъм беше Деян Александров – експерт спортни дейности към община Хасково, който прочете приветствие от името на кмета Добри Беливанов.

Поздравителни адреси училището получи и от председателя на комисията по образованието и науката в 43-то народно събрание Милена Дамянова, от началника на РУО Иван Панайотов, от областния управител Станислав Дечев, от военното окръжие в Хасково, Технически университет – Варна, от народни предствавители.

Тържеството продължи със стихотворения и танцово изпълнение, а на прага на гимназията учениците бяха посрещнати с пита и мед.

Над 720 започнаха учебната година в Математическата, минута мълчание за Никол и Даяна

Над 720 ученици започнаха официално годината в хасковската ПМГ „Боян Петканчин“. В памет на загиналите при жестока катастрофа това лято Никол и Даяна всички сведоха глави в едноминутно мълчание. Танцьорите от ансамбъл „Хасково“, където е танцувала Никол, посветиха танц на загиналата си приятелка.

Откриване

Областният управител Станислав Дечев поздрави учениците и преподавателите на ПМГ “Акад. Боян Петканчин“ по повод първия учебен ден. Той е завършил Математическата.

„Тази гимназия винаги е била водеща. Школата на ПМГ е ненадмината не само в Хасково и региона, но и в страната. Затова ви пожелавам да направите всичко по силите си и да не отстъпвате от вече спечелените позиции. Нещо повече – очаквам от вас още и по-сериозни резултати“, подчерта областният управител.

С топли думи към учениците и родителите се обърна и новият директор на ПМГ Донка Маргаритова.

2175 ученици чуха първия звънец в Свиленград

Първият учебен ден в Свиленград събра 2 175 ученици, с 40 повече от миналата година. Те ще се обучават в седемте училища на територията на общината.

Откриване

За първи път училищния праг пристъпиха 211 първокласници. Тази бройка се запазва почти същата през последните три години. По традиция всеки първокласник получи подарък – книжка с патриотични стихотворения с посвещение от кмета на общината Георги Манолов, а до всяко учебно и детско заведение той изпрати поздравителен адрес.

Ремонтите по училищната база са приключили, предстои финализиране и на спешния ремонт на покрива на физкултурния салон в професионалната гимназия по селско стопанство и икономика.
И тази учебна година е осигурен транспорта на всички деца и ученици от различните населени места.

Три училищни автобуса ще превозват ученици от селата до Свиленград и от 12 села до средищното училище в село Левка. За превоза на деца и ученици от село Капитан Андреево, които са най-многобройни, е нает външен превозвач.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
някои си
някои си
15.09.2016 20:54 20:54

Оти не снимахте в Левски оная простата с бялата рокля. Гъза и ще пръсне роклето, пък шкембето и стърчи като на коза гебе! За физиономията нищо не може да се каже – и педикюр и с маникюр – все тая злобна маска!

Анонимен
Анонимен
15.09.2016 21:12 21:12

Ужасна женица, възмутена съм от нейната наглост! Как може тая „мутра“ да е директор на училище! Тая може да се разправя само с таксиметрови шофьори!

бивш ученик
бивш ученик
15.09.2016 22:19 22:19

Честито на децата и родителите и много успех!

така е
така е
16.09.2016 17:56 17:56

Така е като си плащат директорските постове – такива мутри ще влизат в образованието, а те влачат след себе си дружки, подмазвачки, които ги засипват с комплименти, мазнят им се, кланят им се, правят се на възхитени от директорската личност и компетентност – изобщо пълен театър. Боже, опази образованието от такива нервозни , неуравновесени, невъзпитани, неуки, незнаещи и нечовешки личности! Най-лошото е, че сами се набутаха в образованието, и сега се притесняват да се „оттеглят“ – МОЛИМ ВИ НЕ СЕ ПРИТЕСНЯВАЙТЕ. СЕЗОНА ВЕЧЕ Е ОТКРИТ!

Back to top button