Хасково

Диабетици скочиха срещу читалище, плашат със съд

Дузина членове на хасковското сдружение „Диабет 2012“ гостуваха на днешната сесия на общинския съвет заради докладна, с която се предвижда настаняването на читалище „Аспарух Лешников“ в сграда, която и те помещават на ул. „Генерал Карцов“ 3.

В крайна сметка съветниците приеха читалището да ползва безвъзмездно помещение от 140 квадрата в сградата.

Диабетиците възприеха остро това решение. По думите на председателя на сдружението Милка Кънчева, не е редно грижите за болни хора да се извършват в съседство с читалищни прояви. Тя заплаши и със съд заради притесненията, на които са подложени хронично болните. Членовете на сдружението са близо 320.

Кметът Добри Беливанов призна пред Haskovo.info, че читалищата в общината са твърде много и за всички няма достатъчно самостоятелни помещения. Когато се освободи подходящо, въпросното читалище ще бъде преместено. Дотогава съжителството с диабетиците ще става по график, допълни Беливанов.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button