Регион

Фермер тормози село с купища оборска тор и миризми

За купища оборска тор и непоносими миризми от ферма в минералбанското село Сърница сигнализираха читатели на Haskovo.info.

Хората се оплакват, че в селото не може да се диша от въпросния краварник, който трябва да се намира извън селото, а е до къщите. Когато местните се оплаквали на фермера, той скачал да ги бие.

Сърничани вече се жалвали и на кмета на община Минерални бани Мюмюн Искендер, който обещал, че ще предупреди животновъдите, но вече 3 месеца няма развитие по проблема.

„Едните и другите са прави. Краварниците не трябва да са в чертите на селата. Давам им по облекчен път терени извън селата, но още не са се преместили всички. Не искам да има затворени краварници, защото това е поминък, а и този човек дава хляб на още двама“, заяви пред Haskovo.info Искендер.

Кметът е дал срок на фермерите до Нова година да се преместят извън селата, а до тогава всеки ден да чистят оборската тор, така че да не пречи на хората.

Изпрати новина

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button