Регион

Здравеняци теглиха 6-тонен автобус с ученици в Димитровград

Силовите атлети от „Айрън мен“ показаха, че за тях почти няма непреодолима тежест в димитровградския парк „Марица“.

Осем здравеняци започнаха състезанието си в общо 6 дисциплини с теглене на 6-тонен ученически автобус на разстояние от 20 метра за време. За да им е малко по-трудно автобусът бе напълнен с деца, с което теглото му се увеличи с около 1.5 тона.

Състезание

Най-силният, техничен и бърз, успя да вземе дистанцията за 19.97 секунди.

Последва изпитанието Кобилица, в което освен стандартните тежести, на уреда седнаха и две деца. Така общото тегло стана 320 кг., като водещият обясни, че с живите тежести е по-трудно, заради необходимостта от прецизно балансиране.

Състезание

Въпреки сложността на задачата и тук най-бързият взе 20-метровата отсечка много бързо, почти на бегом – 13.06 секунди.

Състезателите бяха поканени от община Димитровград за отбелязване на Европейската седмица на мобилността, която стартира на 16 и продължава до 22 септември. Мотото й е „Умно“ придвижване, силна икономика.

Състезание

Димитровградската изява бе и кръг от държавно първенство по силов многобой, като имаше и млади момчета от страната на по 16 г.

Състезание

Програмата бе съпътствана от забавни игри за малки и големи, като имаше танци, колоездене, изненади и подаръци.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button