Хасково

Каре от Математическата с признание във филмовото изкуство

Четирима ученици от хасковската ПМГ „Боян Петканчин“ бяха сертифицирани за своите умения във филмовото изкуство, съобщават от гимназията.

Единадесетокласниците Дуран Дуран, Стефан Евтимов, Елена Иванова и Теодора Тодорова с ръководител Гергана Петрова бяха поканени в София за участие в тазгодишния Еколагер 2016.

Това бе награда за екипа от училището, свързан с участието в конкурса на организациите, стоящи зад проявата, на тема „Нашето присъствие в дигиталния свят“.

ПМГ

Хасковлии бяха първи в конкурса. В столицата те се срещнаха и с връстници от София, Кубрат, Свищов, Добрич, Троян и Кърджали, също участници в конкурса. Учениците представиха изработен от тях филм, чрез който изразиха своята творческа фантазия, разказаха по свой неповторим начин какво е мястото на технологиите в техния живот и не на последно място показа високо ниво на дигитални умения.

ПМГ

По време на Еколагера участниците получиха възможност да посетят Киностудия Бояна, а техни ментори в обучението по теория на филмовото изкуство и заснемане на игрален филм по зададена творческа задача, бяха Камен Воденичаров и Милен Младенов.

ПМГ

Събитието беше уважено и от ръководителя на представителството на ЕК в България Огнян Златев, който обясни пред участниците важността от създаването на единен цифров пазар в ЕС.

ПМГ

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button