Хасково

93 фирми искат да санират нови 31 блока в Хасково

93 оферти са получени за участие в търга за саниране на 31 сгради по Националната програма за енергийна ефективност, съобщават от пресслужбата на общината.

11-членна комисия с председател заместник-кметът Евгени Консулов отваря офертите днес в присъствието на представители на фирмите.

Приключени са други два търга за саниране на общо 39 сгради. Избрани са изпълнителите и тече подписване на договорите с тях. Сключени са над 16 договора, а днес предстои подписването на още няколко.

В следващите дни подписването на договорите ще е масово защото изтече срокът за обжалване на общетвената поръчка. Както Haskovo.info писа към края на август имаше три жалби от фирми.

Припомняме, че на 25 август започна монтирането на скеле на блок 8 в кв. „Орфей“, който също трябва да бъде саниран. До края на деня обаче скелето бе демонтирано.

Тогава от общината заявиха, че фирмите могат да подготвят строителните си площадки за санирането преди да имат сключен договор. В конкретния случай обаче никой не им е казвал нито да монтират скелета, нито пък след това да ги демонтират.

Саниране

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Работник
Работник
19.09.2016 15:02 15:02

Тва саниране няма да е,не разбрахте ли

Back to top button