Хасково

Започват да образоват и възрастни в борбата с неграмотността

Привличане на хора над 25-годишна възраст в образование и обучение, като част от борбата с неграмотността и отпадането от училище е заложено в представената в областна администрация Националната стратегия за учене през целия живот.

С тази мярка се цели и повишаване на заетостта и съответно намаляване на безработицата.

Кръглата маса бе в изпълнение на Национална платформа „Обединени за ученето на възрастни“. Във форума участваха Началникът на РУО Иван Панайотов, Валентина Дейкова – национален координатор за изпълнение на Европейската програма за учене на възрастни в МОН, Жулиян Гочев – експерт в МОН, експерти по образование, директори на училища, преподаватели.

Мисията на Националната платформа е да се обединят усилията на заинтересованите страни на национално, областно и местно ниво с цел изпълнение на целите за учене.

Инициативата стартира и заради демографските тенденции не само в България, но и в Европа, подчерта Валентина Дейкова. Демографските данни са тревожни, затова вече 5 г. е в сила Програма за учене на възрастни, приета от ЕК. Там са фиксирани и конкретните приоритети.

Среща

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button