Хасково

Обезопасяват 10 от най-натоварените пешеходни пътеки в Хасково

10 от пешеходните пътеки в Хасково с най-интензивно пресичане вече се обезопасяват от Ротаракт.

Инициативата е национална и е под мотото „Един живот“, като в нея се включиха и от хасковския клуб. От 1 юни членовете провеждат благотворителни акции, на които бяха събрани средства за консумативе за пешеходните пътеки.

На тротоарите преди пътеките се поставя надпис „Огледай се. Един живот“. Боята е специална, а се слагат и светлоотразяващи перли. Идеята е пресичащите да се огледат преди да стъпят на платното. Това може да спаси техния живот.

Пътеки

Първата пътеки с надписи е тази на ул. „Стара планина“ до СУ „Васил Левски“, където ежедневно пресичат стотици деца и възрастни.

Следващите горещи точки също на възлови места, като например до ОУ „Христо Смирненски“ и Градската градина.

Проектът предвижда и изработването на иновативни постери за въздействие върху шофьорите, които ще бъдат разпространявани по бензиностанции и автошколи. Идеята е чисто хасковска и е възприета от останалите клубове в страната, които също ще се включат към нея.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

7 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
19.09.2016 19:55 19:55

Огледай – пише се слято!

Анонимен
Анонимен
19.09.2016 21:19 21:19
Отговор до  Анонимен

Малко са хората, които правят каквото и да е. Троловете като Вас развалят мнението за хората в града!

Кск
Кск
19.09.2016 23:13 23:13

Те пешеходците се оглеждат винаги, ама шофьорите не карат внимателно, а с превишена скорост!!

Obvfbkj
Obvfbkj
20.09.2016 0:00 0:00

Ужас, вместо да пишат на пътя „спри КУЧЕ сине“ (колите), те предупреждават пешеходците. Те се оглеждат винаги и какво става? Кучето натиска газта, за да мине преди пешеходците..
Много сте объркани..
Тва все едно оспорвате предимството на пешеходците, което и без това бива издъвчен изплют всеки ден.
По скоро ще даде кураж на и без това наглите „шофьори“, агресори.
Отбранителната стратегия няма да носи победа. Колко ли училища сте завършили че не сте го прочели това? Инициаторите

Анонимен
Анонимен
20.09.2016 10:21 10:21
Отговор до  Obvfbkj

Здравейте. Целта на проекта е да предупреди пешеходците да внимават, тъй като има шофьори, които не спазват правилата за движение. Има доста пешеходци, които просто предичат без да внимават и да видят кой как се е засилил и дали ще спре. Моля да помислите над казаното и да разберете, че всичко е за хубаво. А и човек трябва да мисли положително. Благодаря Ви!

Obvfbkj
Obvfbkj
20.09.2016 21:06 21:06
Отговор до  Анонимен

Не се съмнявам, че намеренията ви са добри, но мнението ми е че подходът е грешен. На пешеходците им е омръзнало да се огледат и видят как им мачкат правата. ПРАВАТА НА ПЕШЕХОДЦИТЕ НА ПЕШЕХОДНИ НЕ БИВА ДА БЪДАТ ОСПОРВАНИ ПО НИКАКЪВ НАЧИН. Не бива и без това наглите шофьори да останат с впечатление, че като са засилили ще минат и край, няма проблем. Трудно е човек да остане положително нагласен след като види, че хора с няколко тона машини омаловажават неговия живот като или го поставят на риск или му тъпчат правата. Ние не просим за да чакаме великодушие, жест, или преценка на някой си- дали ще ни пусне или не. А просто спазваме правилника..
С уважение. Това че мислите какво може да се направи заслужава уважение.

шиш
шиш
25.09.2016 15:52 15:52

А вътре в СУ „Васил Левски“ кога ще обезопасят обстановката. Или няма нужда – те половината кадри вече са подменени, догодина и втората половина ще се подмени. Тогава вече всичко ще бъде наред – директорката ще бъде със всички мила, лъчезарна, усмихната и добронамерена. Ще се е заобиколила само със дружки и симпатични нея хора – изобщо пълна идилия. А-ааа, за образование няма да говорим, нали така!

Back to top button