Регион

Камион с 28 тона пшеница се обърна и затвори магистралата снощи

Камион с 28 тона пшеница се е обърнал снощи на автомагистрала „Марица“ и е затворил аутобана за движение, съобщават от полицията. Както Haskovo.info писа движението по магистралата бе възстановено рано тази сутрин.

61-годишният шофьор от ямболското село Кукорево е със счупена лява ръка и е освободен за домашно лечение.

Инцидентът е станал снощи след 21 часа в посока от Свиленград край Любимец.

19-годишен свиленградчанин е шофирал с несъобразена скорост лек автомобил Фолксваген „Голф”, загубил е контрол над колата и е изхвърчал в отводнителна канавка. Излизайки от нея се е ударил в мантинелата, разделяща двете платна и е останал в крайна лява лента на платното.

Младежът е напуснал колата без да вземе мерки за обезопасяването на движението. В резултат на това, влекач „Волво” с прикачено ремарке е ударил в задната част „Голфа”.

Вследствие на удара се е обърнал на дясната си част като кабината на влекача е скъсала двойната разделителна мантинела и е преминал частично в насрещното платно като останалата част от композицията е останала напречно по посока на движението на платната.

От произшествието, целият товар от около 28 000 кг. пшеница се е изсипал на платната, което е довело до затварянето на пътя в посока Пловдив.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button