Любопитно

Режисьорът на „Оркестър Титаник“: Страданието е липсата на любов

Екипът зад спектакъла „Оркестър Титаник“ от Христо Бойчев даде пресконференция преди утрешната премиера в хасковския театър „Иван Димов“.

По думите на режисьора Дамян Тенев в постановката няма бит, а съновидение. Сънят играе актрисата Иванка Шекерова.

Театър

„Страданието е липсата на любов. В абсурда няма любов, Бог, упование, няма опора – люшкаш се и страдаш“, сподели Тенев.

Той посочи, че в пиесата има опит за щастие, което минава през опознаването на другия.

„Това е сблъсък между физическия свят и невидимото – любовта и надеждата, които не могат да се докоснат. Без тях светът е плосък, без основи, превръщаме се в животни, в прасета“, допълни режисьорът.

Театър

Според него пътят към спасението е отвън навътре. Да си спомним кои сме, иначе от дребните неща около нас „се изгубваме ужасно“.

„Надеждата е в утрешния ден, но той никога не идва днес, а винаги е утре“, сподели още за вижданията си около пиесата Дамян Тенев. Той благодари на директора на театъра Стелиян Николов, който му е дал пълната свобода да си избере актьорите, като освен Шекерова в „Оркестър Титаник“ са още Красимир Митев, Емануил Костадинов, Петър Влайков, Пламен Петков и Станислава Николова.

Премиерата е в сряда от 19 часа, а билетите са на цени 8 и 10 лв.

Театър

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button