Хасково

16 загинали и 245 ранени в Хасковско, тежките катастрофи са в почивните дни

По данни на КАТ Хасково от началото на година до края на август в Хасковска област са станали общо 800 катастрофи със 79 по-малко в сравнение със същия период на 2015 г. От всички катастрофи 190 са с пострадали хора. Загиналите са 16, а ранените – 245.

Най-често тежки катастрофи стават в петък, събота и неделя. Като часови диапазон -произшествията с пострадали хора се случват между 10 и 21 часа.

Пътно-транспортната обстановка в региона се подобрява. В сравнение с миналата година на територията на региона има по-малко произшествия с по-малко ранени, но броят на убитите е същият. Това отчете по време на заседанието на Областната комисия за безопасност на движението по пътищата директорът на ОД на МВР Хасково ст. комисар Ангел Цанков.

Катастрофи

Превенция – това е основната идея, около която се обединиха членовете на Областната комисия за безопасност на движението по пътищата. Те споделиха добри практики и набелязаха още идеи за намаляване броя на пътните инциденти. Общините Димитровград, Хасково, Минерални бани са сред пионерите в поставянето на сигнални светещи табели край пешеходните пътеки.

Според данните, изнесени от комисар Цанков, от поставянето на първите светещи табели в Димитровград преди 3 г. досега, броят на произшествията с пешеходци рязко е намалял.

Видео-наблюдението е другият ключов елемент за пресичане на нарушенията на закона за движение по пътищата. Доказано е, че където има реално работещо видео-наблюдение, престъпността пада с 30-40 %, отчетоха от полицията. Димитровград вече изгради наблюдение на входно-изходните артерии и всички възлови кръстовища, в Харманли и Любимец има отделни точки, в Хасково се работи по изграждане на системата, отчетоха представителите на съответните общини.

Изводът е, че и сериозните инвестиции в сигурността и на пръв поглед дребните превантивни дейности дадат резултати, обобщи председателят на комисията зам.-областният управител Валентин Ангелов.

По повод Европейския ден без загинали на пътя – 21 септември, Областна администрация ще си партнира с МВР и ще публикува на страницата си ежечасни информации за хода на операция EDWARD и ще съобщава за броя на ПТП в страната и в региона.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
rosica
rosica
20.09.2016 20:43 20:43

prestanete da davate katastrofata na deteto mi kva po;iciq bez kontrolna rabota

Back to top button