Регион

Пожарът се разраства в силния вятър, фронтът вече е 12 километра

Силният вятър изключително затруднява работата на огнеборците в борбата им с пожара, избухнал малко преди обяд между селата Елена, Остър камък и Иваново.

Фронтът му вече е 12 километра, като гори основно широколистна гора и сухи треви, съобщиха за Haskovo.info от областната противопожарна служба.

На място са 9 екипа на пожарната, като по-рано през деня в тяхна помощ бе и хеликоптер, който вече се е оттеглил.

Засега няма опасност за населените места.

Борбата с огъня продължава, като надеждите за неговото потушаване са свързани и с очакванията за дъжд.

Причините за поредния голям горски пожар се разследват. Сред версиите са учебни стрелби на военния полигон край село Корен.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
20.09.2016 19:00 19:00

Да, този пожар избухна по време на военният учебен процес. Чуха се 2-3 изстрела и след това като се запали сухата трева, военните спряха да гърмят. За този голям пожар обхванат 12км. може би и повече кой е виновния ?

именен
именен
20.09.2016 21:30 21:30
Отговор до  Анонимен

В тази част на полигона отдавна не се стреля, 20 години. Ако са стреляли със стрелково оръжие в Корен с трасиращи куршуми, то те не могат да достигнат нито Остър камък нито Елена, нито Иваново. Над Елена има авиационен полигон, но няма вече авиация, нито пари, нито гориво за учения и бомбардировки. Чуха се 2-3 изстрела, може да са ловци, военните не ходят на полигона за 2,3 истрела. Там всяка година гори, палят го пастирите, за да поникне зелено. Но по инерция виновни военните.

хахаха
хахаха
20.09.2016 22:38 22:38

Браво пич! Много добре казано, а за другите – сега като не са военните, обвинете полицията

Back to top button