Регион

Мним полицай накара още две старици да метнат парите си през терасата

Две димитровградчанки на 76 и 78 г. са пострадали в телефонни измами, съобщават от полицията.

Вчера в 14:30 часа в димитровградската полиция е получено съобщение от жените, че около 9:30 часа са получили телефонно обаждане от мъж, представил се за полицай. И за двете измамникът използвал една и съща схема – съдействие от възрастните хора при залавяне на измамниците.

Мнимият полицай им обяснил да съберат наличните си пари и когато получат обаждане да следват инструкциите. Помолил ги след като хвърлят парите си от терасите на апартаментите си на улиците „Р. Даскалов” и „Цар Симеон” бързо да се приберат и да чакат да бъде хванат измамника.

Стариците послушно изпълнили указанията и се разделили съответно с 1560 лв. и 1258 лв., които метнали в найлови торбички. След като разбрали, че са измамени, сигнализирали в управлението.

Кражба на документи и пари пък е осъществена вчера в Хасково. Неизвестен засега крадец е проникнал през отворен прозорец на жилище на улица „Георги Бенковски” и е задигнал 1200 лв. и лични документи.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button