Спорт

Горяна пише историята на хасковския бокс, спечели медал от Европейското

Състезателката на хасковския клуб по бокс „Севдалин Василев“ Горяна Стоева записа две победи на Европейското първенство за девойки в Орду, Турция и с това си осигури минимум бронзов медал.

В първия ден на надпреварата, родената в село Бориславци и учеща в хасковската ГПЧЕ „Асен Златаров“ боксьорка, спечели в категория до 52 кг. срещу чехкинята Ленка Бернардова. Във втората си среща на ринга Горяна спечели с 3:0 гласа над италианката Бианка Мария Тесари и по този начин си подсигури място на почетната стълбица.

Бокс

На полуфинала на 25 септември българката ще се бие срещу унгарка, а ако я преодолее на следващия ден най-вероятно ще играе за златото срещу рускиня.

Треньорът Людмил Димитров заяви пред Haskovo.info, че това е изключителен успех, с който Горяна пише историята на хасковския бокс с първия медал от Европейско за девойки. Той припомни, че Горяна е вицешампионка на България, Световна шампионка по кикбокс и втора на Балканиадата.

Както Haskovo.info писа на Европейското участва и втора хасковлийка – Десислава Дойчева, която на 22 септември излиза в кат. до 60 кг. срещу англичанка и при успех също ще се окичи с медал.

Деси се състезава във възрастовата група до 18 г., а Горяна при 16-годишните.

Бокс

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
chochko
chochko
21.09.2016 18:07 18:07

Шия двете не можаха ли да изберат някой спорт подходяш за жена балет спортна или худ гимнастикаили друга а се спряли на бокс

Атанасов
Атанасов
22.09.2016 9:05 9:05
Отговор до  chochko

Що пък да не е бокс?

Back to top button