Хасково

Честваме Независимостта с „Епопея на забравените“ в Хасково

По повод тържественото честване на 108-годишнината от Независимостта на България община Хасково организира ритуал по полагане на венци и цветя пред паметника на Незнайния воин от 11 ч.

Празничната програма ще продължи на сцената на площад „Свобода“ с поетичния спектакъл „Епопея на забравените“, в изпълнение на актьорите Иванка Шекерова и Стефан Цирков.
Поканени са всички граждани, политически партии и обществени организации.

В Харманли се организира празничен концерт с участието на местни изпълнители и самодейци. Сценарият предвижда и церемония за засаждане на „Дърво на мира“, по инициатива на Военен клуб Харманли.

В празничния 22 септември ще бъдат отворени вратите за безплатни посещения в ОИМ-Ивайловград.

Празнична церемония с поднасяне на венци и цветя на паметника на героите от войните организират община Свиленград и читалище „Просвета-1870”. Събитието е от 11.30 ч. на площад „5 октомври”.

С тържествена церемония и Тополовград ще отбележи Независимостта на България. Началото е от 10:30 часа на пл. „Освобождение“.

Тържествата в Симеоновград са също в 10:30 часа на площад „Шейновски“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button