Регион

15-годишната Саня се нуждае от спешна трансплантация на бъбрек

15-годишната Саня Станимирова от Харманли има една мечта – да посрещне 16-ия си рожден ден не в центъра за детска хемодиализа в София, а с приятели в родния си град. Борбеното момиче се нуждае от спешна трансплантация на бъбрек, която ще се извърши в Турция.

Вече няма никакво време за чакане – Саня е с терминална бъбречна недостатъчност и с поддържаща хемодиализа, която се извършва през ден.

Донор на тийнейджърката ще бъде нейната майка Славейка Чанакова, но ако изследванията в Турция покажат и най-малката несъвместимост, ще се пристъпи към кръстосано донорство.

Саня

Необходимата сума за трансплантацията е 30 000 долара, като с допълнителни такси, изследвания и придружаващата жизненоважна диализа, набъбва до над 70 000 лв. Сумата ще порасне и с още 5000 долара, ако се пристъпи към кръстосана трансплантация. Досега, в редица дарителски акции, са събрани 26 000 лв.

„Всички деца, които бяха на диализа в центъра в София заедно със Саня, вече претърпяха трансплантации и имат пълноценен живот. Моля се да има добри хора и да помогнем на моето дете да живее и то пълноценно“, казва през сълзи майката на момичето. От година и половина тя и Саня са на квартира в София, защото само там правят детска диализа. Болестта ги връхлита неочаквано преди 2 години.

Банковата сметка за дарения е:

BG14UNCR 7000 1522 615 220

Уникредит Булбанк

Саня

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button