Хасково

Безплатни очни прегледи след празниците в Хасково

Офталмолози от Хасково се включват в Националната кампания „Право на зрение“, съобщават организаторите.

Инициативата стартира с информационна беседа на 27 септември от 18:30 ч. в хотел „Ретро“. Участници в срещата ще бъдат доц. д-р Димитър Джелебов и офталмолози от Очен медицински център „Хасково“.

Информационната беседа ще бъде последвана от очен скрининг за катарактата и глаукомата в следващите дни. Участниците в срещата ще получат талони, с които впоследствие ще бъдат прегледани.

Прегледите са за установяване на заболяванията и са предназначени за хора над 55-годишна възраст, които нямат поставена диагноза.

За пръв път у нас, се организира подобна мащабна кампания, целяща ранно откриване на катаракта и глаукома. Тя се организира от Националната пациентска организация и Институт за здравно образование, с подкрепата на научни офталмологични дружества и специалисти – офталмолози от цялата страна.

До края на годината в над 30 града у нас ще има информационни беседи и безплатен скрининг, предназначен за хората над 55-годишна възраст.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Гюлшен
Гюлшен
22.09.2016 22:59 22:59

Защо само за хора над 55 за нас които сме под 55 няма ли безплатни прегледи.

Димитров
Димитров
27.09.2016 21:02 21:02

Защо излъгахте хората и защо доц. д-р Димитър Джелебов не присъства на беседата?! Местния д-р Дачев винаги можем да го чуем и над всичкото отгоре закъсня половин час.

Back to top button