Любопитно

Артисти подреждат Изложба в обора

След фотоизложбата в нива в с. Рабово дойде ред и на „Изложба в обора“.

Така са нарекли своята експозиция група млади автори, работещи в различни сфери на изобразителното изкуство – живопис, графика, скулптура, рисунка, съвременни визуални изкуства. Тя се открива днес в свиленградското село Левка, а поводът е 24 септември – Деня на Зеления пояс. Селото попада в територията на Балканския Зелен пояс- част от Европейския Зелен пояс, където се намират обитания на много животински и растителни видове, застрашени от изчезване.

Европейският Зелен пояс включва 24 държави и има дължина над 12 500 км – от Баренцово море и руско-норвежката граница, върви по продължението на брега на Балтийско море, през Централна Европа и Балканите – до Черно море.

Инициативата цели популяризиране на Европейския Зелен пояс, с акцент върху живото богатство на Сакар. Организатори са Българска фондация Биоразнообразие, Зелени Балкани и природозащитната организация Евронатур (Германия).

Гостите ще могат да видят и снимките – победители във фотоконкурса за Балканския Зелен пояс.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Художник
Художник
24.09.2016 15:42 15:42

Йес!

Back to top button