Хасково

16-годишната Бехи се нуждае от спешно лечение, приятели и съученици стартират кампания

16-годишната Бехие Юсуф от Хасково се нуждае от спешно лечение, споделиха пред Haskovo.info нейни близки и съученици във ФСГ „Атанас Буров“.

Преди месец на Бехи е открит тумор в главата, който се намира до костния мозък. От София пращат момичето в Турция, защото в България няма необходимата технология. Радиотерапията е най-ефективното лечение за нея.

За целта са необходими средства от порядъка на 15 000 лв. Както за повечето семейства в България, тази сума е непосилна за семейството на Бехи.

„Молим всички хора, кой с колкото може да помогне. С общи усилия ще съберем тази сума. Нека всички да изпитаме това чувство на удоволствие да помогнем на някой в нужда“, призовават близките на болното момиче.

Бехи

Приятелите на Бехи вече започват благотворителна кампания за набирането на средства за лечението й. Пенчо Пенчев от ПГТ „Александър Паскалев“ организира на 29 септември състезание по фитнес Street Fitness Battle. То ще се проведе от 16 часа на спортната площадка на алеята до ГПЧЕ „Асен Златаров“. Поканени са всички, които искат да помогнат на момичето. Пенчев разказа пред Haskovo.info, че от години се занимава с фитнес и ще изготви листи с тренировъчни програми, които ще могат да бъдат закупени.

Приятелката на Бехи Фатима Сафет сподели, че се организират още благотворителни събития, които ще бъдат огласени скоро.

Направи добро и то ще ти се върне стократно. Благодарим ви!

IBAN-TR08 0001 0017 6773 2130 8850 02

Получател-Айше Реджеп Сали

Банка-Ziraat Bank

Валута – Долар и евро

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
БГ
БГ
25.09.2016 17:44 17:44

Моля,поставете кутий в повечето магазини и институции,за да могат повече хора да дарят колкото могат средства!

проблем със сметката
проблем със сметката
26.09.2016 8:54 8:54

Изключително неудобно е да се дава турска сметка!!! Таксите за преводите за чужбина са много скъпи – от порядъка на 20-40 Евро! Не е ясен и получателят! Нека родителите направят набирателна сметка в българска банка, а после да прехвърлят парите на турската страна! В противен случай няма да сработят нещата!

Back to top button